Apa fut
táplálkozás és étrendkiegészítés

Táplálkozás, étrendkiegészítés 1.

A táplálkozás és étrendkiegészítés az egyik legfontosabb téma, hiszen amit eszünk azzá leszünk.
Azt talán már a gyerekek is tudják, hogy amit a boltban veszünk tápanyagokban meglehetősen szegényes.

Korábbi bejegyzésben talán említettem már, hogy viszonylag sok tapasztalat és tanulás áll a táplálkozás projekt mögött. Sok olvasás és persze tapasztalatok gyűjtése a gyakorlatban is.
Mindentől függetlenül ezt a tudást hozzá kell igazítani egy újabb élethelyzethez. Egy normál embernek nincs szüksége annyi tápanyagbevitelre mint egy sportolónak.

Kevesebb kalóriabevitelre volt szükségem a munkahelyváltás miatt. Egy irodában nagyságrendileg kevesebb kaja kell, ez logikus, na de ezt tudatosan betartani az volt a kihívás. Nem enni akkor mikor még éhesnek éreztem magam, figyelni hogy pl. vacsorára sokkal kevesebbet egyek.
Én hajlamos vagyok főleg a vacsorától hízni. Jól belakni aztán alvás, és már rakódnak is szépen a zsírpárnácskák a hasamra. 🙂
Szóval erős önmérséklet és tudatos odafigyelés nem kevés akarattal.

Korábban írtam a vitaminokról, hogy mennyiségben és minőségben is változtattam.


Nagyságrendileg ezt fogyasztom a normál táplálkozáson felül:

Amit a nomrál dózisú multivitaminból hivatalosan egy tablettának ajánlanak abból 2*2-öt szedek. Azaz az ajanlás négyszeresét.
Mikor elkezdtem kocogni még igencsak hideg volt. Előfordult hogy havon vagy jégen futottam. Szóval számomra egyik legfontabb vitaminbol a C-ből 2*1500 mg csúszott le. Ami soknak hangzik, de több évi próbalgatás és tapasztalat után állítottam be ezt az adagot magamnak.
Nyáron ez kevesbb, télen ha kicsit megfázom akkor meg növelek rajta.
De csak ésszel! A C-vitaminnak van mellékhatása, meghajthatja a bélrendszert, hasmenést okozhat, de a magas dózist lehet szoktatni az emesztőrendszerrel.
Ehhez jön hozzá a porcvitamin (MSM, kollagén, hyalruonsav), kálcium, magnesium, halolaj vagy lenmagolaj.
Az étrendkiegészítők nagy részét drogériában veszem. Pl. Müller termékeivel eddig elég tapasztalataim vannak.

Mikortól erősebb lettem és kellett a plusz fehérje, beszereztem fehérjeshaket is. Igyekeztem szója menteset venni. Az igaz, hogy olcsók a szójás termékek, de én inkább a minőséget válsztottam. 😊

Étrendkiegészítőkből tapasztalataim szerint tényleg érdemes jobbat válaszatni. A testnek kell a minőség, amit hosszú távon biztosan maghálál.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük