Apa fut
marathon futás

Az első marathon futás

A marathon futás ami félmarathonnak indult, ugyanis korábban félmarathonra neveztembe be. A marathon a Bodensee mellett volt Kressbronn-ban részben aszfalton részben kavicsos utakon az erdőben. Mikor oda értünk agyaltam rajta, hogy lehet most ki kelleni próbálni a marathont. Beszéltem feleségemmel, mert azért ez neki sem volt mindegy, hogy meddig kell a gyerekeket szórakoztatni. Aznap szerencsére csak kettő gyerkőc volt velünk, de akkor sem több órás futásra pakoltunk pl. kaját. Köszönöm neki, hogy bevállalta és futhattam vagy inkább kocoghattam órákon keresztül.

Szóval átneveztem, és még plusz díjat sem kellett fizetnem. Azt mondták aki annyira elvetemült, hogy aznap átnevez, annak nem kell fizetnie.

A marathon

Azt hittem egyszerűbb történet a marathon, de majdnem feladtam. Hihetetlen kitartás és edzettség kell hozzá. Az első 25 kilométer még csak elment, de a többi egy kínszenvedés volt. Elkezdett iszonyatosan fájni az oldalam. Meg nem tudom mondani mi, mitha a májam lett volna, ezért többször kénytelen voltam sétálni és csökkenteni a tempót.

Szerencsére a frissítőállomások tökéletesek voltak, szóval a szemem előtt az lebegett, hogy állomástól állomásig fussak. Ott frissítés energiagéllel, kólával, isoval és egy adag vízzel a nyakamba.

Közvetlenül a futás után azt mondtam, hogy soha többet marathon.

DE már nem így gondolom. Sokkal okosabb lettem a tempót és a táplálkozást nézve.

Annyi maradandó sérülésem maradt, hogy „elvesztettem” még kettő lábkörmömet, azaz fájnak és be fognak ezek is lilulni.

A regenáricó még érdekes azért. Persze evés és ivás folyamatosan. Az első rendes pisi egy nap után jött, annyira kiszáradtam a folyamatos ivás ellenére. Természetesen három napig a járás igencsak szenvedés volt. A térdem megint jó nagyra dagadt, de az is mulasztható. 😊

A lényeg: újcél a futásban egy jó marathon idő lesz.

Egyébként viszonylag kevesen voltak ezen a versenyen, így korosztályomban két perccel maradtam el a harmadik helytől. Az időm elég gyenge lett, de a helyezés újabb lendületet adott, hogy folytassam és következő évben ismét neki fussak.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük