Apa fut
kompressziós zokni

Kompressziós zokni – Futóruha második rész

Még egy ruhadarab érdekes lehet akár másnak is amit időközben fedeztem fel, ez a kompressziós zokni.

Ezzel folytatom egy korábbi cikkemet a futóruha témában.

Napi reggeli kocogás nálam 10-11 kilométert jelent változatos tempóban, ahogy éppen kedvem tartja, de mindenképp 1 órán belül.

Mivel minden nap futok, ezért a regenerációra nem hagyok túl sok időt.

Természetesen nem csak akkor olvasgatok futással kapcsolatos cikkeket mikor éppen szükségem van rá, hanem egyébként is, mert ki tudja mi ugrik be, milyen technikát esetleg étrendben valamit látok, olvasok.

Így került a képbe a kompressziós zokni. Futóversenyeken és egyéb sportoknál is láttam már a hosszúszárú focizoknihoz hasonlító dolgot. Kinyomoztam, hogy a kompressziós zokni jótékony hatással van az izomzatra, mind sportolás alatt és az után. Javítja a keringést, csökkentve a káros anyagok, savak pangását az izomzatban sportolás közben. Ajánlott futás után még fél órát viselni, hogy a legjobb hatást el lehessen érni vele.

Kompressziós zokni vásárlás

Addig nézegettem amig vettem egyet. Természetesen valami jó akicóra vártam, mert egyebként a kompressziós zoknik ára 50 euró körül mozog. Márkában a CEP volt a legszimpatikusabb és szerencsémre egy viszonylag közeli Intersport áruházban talaltam is.

Nagyon sokféle van és a hiába olvastam jó sokat róla, még a méretben sem voltam biztos. Kompressziós hatásban is van pár választási lehetőség, ehhez jön még a láb mérete és a vádli átmérője

Mindenképp személyesen szerettem volna vásárolni, hogy megfoghassam és megnézhessem.

Abban az üzletben fel is lehetett próbálni, és milyen jó is volt így, mert az ajánlott méret (vádli átmérője szerint) helyett eggyel nagyobbat választottam. Azt sokkal kényelmesebbnek éreztem.

A ráadás, hogy pont volt három darab 60% leárazással, mert kifutó termékek volt amit sikerül kiválasztanom. 😊
Úgyhogy 50 helyett 20 euró volt egy pár zokni.

A lényeg: baromi jó! Ajánlom bárkinek! A lábaim nem voltak annyira fáradtak futások után, még hosszabb távokon sem, gyorsabban ki is pihenték magukat. Nem is gondoltam volna, hogy egy zokni ilyen hatással bírhat. Mindemellett a cipőm is jóval kényelmesebbnek érzem a lábamon. A talprész vastagabb és a bőrt is szárazon tartja.

A fel- és levétel egy külön kaland, erről videót is csináltam és felraktam az Instagram oldalamra. 🙂

Úgy gondolom sokan azért nézegetnek kompressziós zoknit, mert esetleg dagad a lábuk. Nekik is tudom ajánlani, hogy ne csak olyat nézzenek amit az orvos felír és olcsón el lehet hozni az ehhez tartozó üzletekből.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük