Apa fut

Kezdetek

A kezdetek nem voltak egyszerűek, de hamar túllendültem rajta. Mikor kitaláltam hogy kocogni szeretnék, hát nem voltam biztos a dolgomban. Volt egy egyszerű Asics cipőm, abban kezdtem.

Nem volt futóruhám vagy bármi ami futáshoz köthető. Voltak jófajta agyonhordott, itt-ott lyukas ruháim, ami kiválóan megfelelt, hogy korán reggel a futópályán bohóckodjak. Őszintén szólva én szeretem a régi használt ruhákat. Azok már bizonyítottan kényelmesek és nem az a legnagyobb gondom, hogy hol szorít.

Kezdésnek a közeli iskola futapályája tökéletesen megfelelt. Szabadon használható, gumírozott puha futófelület. A lényeg az volt, hogy az izületeimet nem csapom agyon ez első alkalommal és veszem el a saját kedvem már az elején.

A futópálya kb. 700 méterre van tőlünk és odafele is lassú kocogassál mentem. Hát mit mondjak kerestem szépen az oxigént a levegőben. 🙂

Két kör a pályán (800 méter) végképp elég is volt, aztán séta hazáig.

Na ekkor azért megfordult a fejemben hogy normális vagyok-e pedig az a párszáz méter nem egy nagy eresztés. 🙂

Nem vagyok az a feladó típus, szóval folytattam, és nem bántam meg, sőt büsze vagyok az eredményre, amit sikerült elérnem.

Persze kezdetek alatt tele voltam izomlázzal és alig tudtam járni pár napig. 🙂 De azt is tudtam a testem szépen formába fog jönni és nem lesz ezzel baj.

Kezdetek kifogásai

Véleményem szerint sokan itt szúrjak el a kezdetén, ha valamibe bele fognak. Jön a nagy lendület a lelkesedés, ami nagy tempóban alább hagy, aztán jönnek egymás után a kifogások.
Pl.: Jajj most esik, most túl meleg van, most nincs időm, most ferde a hajam, most szőrös a talpam és meg sorolhatanánk az örökkévalóságig.

Persze ezek a gondolatok nálam is megjelentek és el kellett hesegetnem őket. Ami néha nem is egyszerű.

Na de maradjunk pozitívak és legyünk tudatosak abban, hogy mi is fog törtenni a testünkkel és a lelkünkkel.

A lényeg! : ne halogass, kezdd el és ne add fel!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük