Apa fut
futócipő kálvária

A futócipő – kálvária 2.

Az első félmarathon után rá kellett jönnöm, hogy valami nagyon nem stimmel a futócipőmmel. Három lábkörmöm teljesen beszakadt és elég furán nézett ki. És mindemellett nagyon fájt is, szóval a hétköznapokba is belezavart kicsit.

Akkor újabb guglizás következett és jött az első felismerés, hogy egy számmal nagyobb futócipő kell, mint amit vettem. Frankó! Miért nem tudott ez az információ hamarabb jönni?!

Egy cipős webshop oldalon találtam rá, hogy a futócipő legyen egy számmal nagyobb mint az utcai. De ez a figyelmeztetés csak a kosárban volt látható, mielőtt megrendelné valaki a kiválasztott cipőt. Plusz a zoknik is furcsán viselkedtek és valószínűleg folyamatosan hajtogatták a lábkörmeim. Szóval a végeredmény elég gusztustalan lett. Így hát zokniból is kellett egy jobb megoldást keresnem. A zokniról írok majd még egy másik nézőpontból, ami szintén újabb javulást hozott a teljesítőképességemben.

A teljesítményem ettől függetlenül elég szépen javult, ezért olyan futócipőt is kerestem már, ami versenycipő és teljesítményre van fejlesztve.

A választott futócipő

Egyelőre maradtam az Asics háza táján, és ott is a top cipőknél. Megtaláltam az Asics Metaspeed futócipőit, de abból is két fajta létezik, az Edge és a Sky. Szerencsére a gyártó oldalán van jó kis videó arról, melyik típus kinek készült, plusz találtam teszteket is róluk, ahol független futók próbálgatták és értékelték a cipőket.

Csak röviden: a Sky azoknak van, akik a sebességet a lépés hosszával növelik, míg az Edge akik a lépésszámmal gyorsítanak.

Itt a leírásban van egy videó is róla: https://www.asics.com/de/de-de/metaspeed-edge%2B/p/1013A116-401.html

Ez a kategória árban kb. minden gyártónál hasonló, alapból 250 euró környéke. De persze akció mindenhol van, főleg ha a szín nem érdekes. 🙂 Valahol 180 euró környékén vásároltam meg, és mondhatom hihetetlen, amit futni lehet ebben a futócipőben. A sebességem nagyságrendileg javult. Hozzávetőleg 15 másodpercet simán lehet faragni vele kilométerenként, ami félmarathonra levetítve már jó pár perc különbséget jelent.

Na de a futócipő kálváriának nincs ezzel vége! Folytatás következik!

Előzményeket itt a Futócipő – Kálvária 1.-ben

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük