Apa fut
Futás és motiváció

Futás és motiváció

Ez a bejegyzésem nem pont futásról fog szólni, inkább a futás és motiváció összekapcsolódásáról.

Amióta az eszemet tudom mindig volt sport az életemben. Térdproblémáim elég korán előjöttek. Ha jól emlékszem 11 éves korom körül volt az első látogatásom az ortopédián. A cikk írásakor 44 éves vagyok és azóta is vannak gondjaim mint a Térfájdalmas bejegyzésemből ez már kiderült.

Ez a bejegyzés onnan fakad, hogy egyik nap kicsit jobban fájt a térdem, de a reggeli futást nem hagytam ki. Megkérdezte nagyobbik fiam, hogy miért kelek fel hajnalban futni, ha fáj a térdem. A válasz nekem elég egyszerű: nem adom fel és pont.

A bal térdem már volt műtve, a térdkalácsot kellett kicsit arrébb csavarozni, mert nagyon koptatta az ízületet, ami már a járásban is gondokat okozott. Gyerekként nem volt még ennyire tudatos, sem a belső világot sem az egészséget illetően.
A térdem szokott néha dagadni. Na és?! Van is egy fotó a térdemről az Instafiókomban.

Az tudom, hogy ez a térd probléma lelki eredetű, de a forrást még keresem. A megoldáshoz több út is vezet, de ezek most nem témái ennek a bejegyzésnek.

A legfontosabb számomra, hogy elfogadom a problémát és megbeszélem a testemmel, és tényleg úgy beszélek vele mint egy másik személlyel! Megkérem, hogy építse be a táplálékkiegészítőket amiket eszek, és támogasson a futásban.

Futás és motiváció

És természetesen a motiváció mindent visz! Egy belső felemelő érzés tele energiával egy térdfájdalmat is tud csökkenteni, vagy el is mulasztani. Tapasztalatból mondom ezt, nem valahol hallottam! Amikor futok és sikerül a tudatos énem kicsit elhallgattatni, érdekes módon nem fáj a térdem és simán lazán tudok futni. 🙂

Tudom, ha csak akkor futnék mikor kedvem van, akkor valószínűleg már nem is futnék 🙂

Menni kell előre, mert ott vannak a jó dolgok, még előttünk és nem mögöttünk. Annyi minden vár még ránk, de ha csak a fenekemen ülök soha nem fogom elérni. Az élet rövid, nem akarom csak túl élni.

Vannak céljaim és álmaim amiket el fogok érni. Ide tartozik a futás egy számomra jó eredménnyel.

Teszem a mit tennem kell és fókuszálok! Ennyi az egész, tök egyszerű! 🙂

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük