Apa fut
9 tipp kezdő futóknak

9 tipp kezdő futóknak – futás kezdőknek

Nem fogok csodákat mondogatni, csak a saját tapasztalataim alapján raktam össze ezt a „9 tipp kezdő futóknak” listát. Én nem vittem túlzásba a kezdés tervezését. Nem csináltam voodoo varázslatokat vagy edzéstervet. Elhatároztam magam és a testemre is hallgatva bele kezdtem. Nem szabad túl sokat gondolkodni, mert jönnek a kívánságok, amik igazából kifogások lesznek a kezdés tologatására.

Lássuk a 9 tipp kezdő futóknak – futás kezdőknek listát

  1. Határozd el magad és kezd el!
  2. Készítsd fel a tested kicsit vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Kezdésnek megteszi egy multivitamin, c-vitamin, kálcium és magnézium. Elegendő a drogériában megvenni, nem kell különleges étrendkiegészítőket keresgélni.
  3. Keress egy nem túl drága, de kényelmes futócipőt. Így kímélheted az edzetlen ízületeket és izomzatot. A nagyobb márkáknak vannak nagyon jó kezdő cipői. (pl. Asics, Hoka, Brooks, DC)
  4. Ne akard legyőzni a világot futásban, csak óvatósan kezdj. Nem kell első alkalommal maratont futni 2 óra alatt. 😊
  5. Élvezd a futást. Ha fáradsz nyugodtan lehet sétálni is.
  6. Senki nem fog kinevetni! Ha nem szeretnél mások előtt kezdeni fuss sötétben vagy olyan helyen ahol mások is futnak, kocognak. Ők tudják hol kezdték! Én mindig hajnalban futok, mire mások felkelnek én már zuhanyzom.
  7. Igyál sokat!
  8. Ha jól csinálod izzadni fogsz és izomlázad is lesz. Izomláz ellen legjobb a folytatás. 😉
  9. Ne add fel! Egyre könnyebb lesz kocogni/futni, ahogy a tested erősödik.

Szerintem ennyi elég a 9 tipp kezdő futóknak – futás kezdőknek.
Számomra a legfontosabb volt nem feladni.

Első bejegyzéseim egyikkében írtam a kezdetekről. Nem egyszerű, de mikor kesőbb vissza emlékszel hol kezdted, nagyon büszke leszel magadra.

Én tényleg meg szoktam veregetni a vállamat és büszke lenni magamra. Szuper érzés visszatekinteni, aztán pedig előre. Tisztán emlékszam arra mikor elkezdtem és látom magam előtt az újabb célokat.

Ha érdekel én, hol kezdetem és hova tartok, akkor olvasgasd a bejegyzéseim, hátha találsz benne számodra is érdekes információt. Instagram fiókomban rendszeresen megosztom a futásaim képekben is. Ha az oldal aljára görgetsz, láthatsz is néhány képet.

És köszönöm, hogy itt vagy! 😊

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük